Zelfvertrouwen vergroten

Gepost door Ralph op zaterdag, juli 8, 2017 In: Zelfvertrouwen Algemeen 

Besef dat al jouw keuzes tot nu toe de juiste zijn geweest. Besef ook dat alles wat je tot nu toe hebt gedaan om te komen in je leven waar je bent, de beste keuzes zijn geweest.

Vaak geven mensen aan dat ze fouten hebben gemaakt en voelen zich daar schuldig, boos, teleurgesteld enzovoort over. De volgende zinnen zijn belangrijk en laat deze goed op je in werken of lees ze meer dan 2 keer door:

Als je jezelf realiseert dat je elke keuze op het moment dat je de keuze hebt gemaakt vanuit de kennis...


Lees verder...
 

Voorkom de ontwikkeling van een negatief zelfbeeld bij kinderen

Gepost door Ralph op zaterdag, april 23, 2016 In: Onzekerheid 

Onzeker, wie is dat op z'n tijd nou niet? Iedereen is wel eens onzeker. Het wordt pas een probleem wanneer men vaker onzeker is dan zeker.

Het leven kan bij die mensen werkelijk daardoor overschaduwd worden. Automatisch zoeken onzekere mensen (en met name kinderen) daarom de veiligheid op, de zogenoemde comfortzone.

Uitdagingen worden uit de weg gegaan.
Maar verstandiger is het om aan onzekerheid te werken! Daarvoor zal ook jij uit je comfortzone moeten komen. Want pas dan leer je stap voor s...


Lees verder...
 

Hoe kan je gaan stralen van zelfvertrouwen?

Gepost door Ralph op vrijdag, april 8, 2016 In: Zelfvertrouwen Algemeen 

Op deze pagina kom je erachter hoe je weer zelfvertrouwen kunt uitstralen. Mensen die dit uitstralen worden door de omgeving aantrekkelijker bevonden.

Iedereen is wel eens onzeker ergens over en vertrouwt niet blindelings op zichzelf. Het zou niet gezond zijn wanneer je altijd zeker bent over alles.

Andersom is het ook niet gezond wanneer je te onzeker bent. Het kan ons belemmeren in het dagelijks functioneren. Het werkt als een rem op je capaciteiten. Mensen die te weinig zelfvertrouwen hebb...


Lees verder...
 

Onzekerheid en tekort aan zelfliefde kan leiden tot narcisme

Gepost door Ralph op vrijdag, maart 25, 2016 In: Onzekerheid 

Je staat er versteld van hoeveel mensen onvoldoende van zichzelf houden en daarom dagelijks tegen bepaalde problemen aanlopen.
 
Net zoals er ook veel mensen zijn die een narcistische persoonlijkheidsstoornis hebben ontwikkeld en op een ziekelijke wijze zichzelf aanbidden.

Opvallend is echter wel dat de laatste groep mensen in de kern onvoldoende van zichzelf houdt. Sterker nog: Ze walgen van zichzelf en daarom hebben ze continu de bevestiging van de omgeving nodig om zich goed te kunnen voelen...


Lees verder...
 

Onzekerheid binnen een relatie overwinnen

Gepost door Ralph op vrijdag, maart 18, 2016 In: Onzekerheid In Een Relatie 


Ditmaal besteden we aandacht aan onzekerheid binnen relaties en hoe je dit samen kan overwinnen.
Als een van de partners of beide partners onzeker zijn over zichzelf, dan kan dit een relatie zelfs ruïneren.

De meeste relaties die voortijdig worden beëindigd gaan ten onder aan jaloezie (een vorm van onzekerheid) en onzekerheid zelf. Het doel van ons is om je duidelijker te maken waar onzekerheid in relaties vandaan komt en hoe je wél de zekerheid kan bewaren zodat je kan bouwen aan een zeke...


Lees verder...
 

Minderwaardigheidscomplex

Gepost door Ralph op donderdag, maart 10, 2016 In: Minderwaardigheidscomplex 

Minderwaardigheidscomplex, wat is het?

De term 'minderwaardigheidscomplex' is afkomstig uit de psychologie. De term betekent dat degene die aan een dergelijk complex leidt, voor zijn of haar gevoel minder waard is dan anderen of een ander.

Psychologen geven aan dat een minderwaardigheidscomplex altijd samen gaat met een verminderd, negatief zelfbeeld.

Een minderwaardigheidscomplex wordt daarom ook altijd gecombineerd met een negatief zelfbeeld. Het verschilt meestal per persoon welke gedragi...


Lees verder...
 

7 Tips voor onzekere middelbare scholieren

Gepost door Ralph op zaterdag, maart 5, 2016 In: Onzekerheid 
De stap naar de middelbare school is een flinke, het is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Natuurlijk gaat het de één wat beter af dan de ander.

In ene geen buitenspeltijd meer, maar pauzes in een drukke kantine. De school is vaak een stuk groter en de gemiddelde leeftijd ligt een stuk hoger. De lessen zijn ingewikkelder en er wordt meer van je verwacht.

Misschien is de reistijd wel een stuk langer naar school en maak je jezelf meer druk om je uiterlijk. Dit is allemaal niet zo gek, dat hoo...

Lees verder...
 

Faalangsttraining voor kinderen

Gepost door Ralph op vrijdag, maart 4, 2016 In: Faalangst 

Bij faalangst denken veel mensen aan kinderen, maar ook zeer veel volwassenen hebben er (nog steeds) dagelijks mee te maken. Maar wat is dat eigenlijk, faalangst?

Wat is faalangst?

Faalangst is de angst om ergens voor te falen. Dit ontwikkelt zich bijna altijd in de kindertijd. Nu moet je weten dat kinderen niet van nature faalangstig zijn aangelegd. Toch kan het genetisch bepaald zijn. Dat wil zeggen dat er enige aanleg voor faalangst is.

De ontwikkeling van kinderen hangt sterk af van de ...


Lees verder...
 

Gebrek aan zelfvertrouwen en de oorzaken daarvan

Gepost door Ralph op vrijdag, februari 26, 2016 In: Zelfvertrouwen Algemeen 

Een gebrek aan zelfvertrouwen hebben is eigenlijk gewoon het ontbreken van zelfvertrouwen. Het ontbreken daarvan heeft een oorzaak maar meestal liggen er meerdere oorzaken aan ten grondslag.

In deze blog bespreken we alle mogelijke oorzaken maar gaan we eerst in hoofdzaak in op 2 belangrijke veroorzakers: De opvoeding van ouders en persoonlijke eigenschappen van de 'patiënt'.

Opvoeding ouders

De opvoeding van de ouders blijkt nog altijd een van de grootste veroorzakers te zijn van een tekort ...


Lees verder...
 

Oefeningen om zelfvertrouwen te verhogen

Gepost door Ralph op vrijdag, februari 19, 2016 In: Ontspanningsoefeningen 

Zelfvertrouwen staat voor zelfbewustheid, durf, zekerheid, doortastendheid en zelfs stelligheid. Niet voor niets vind je zoveel synoniemen voor zelfvertrouwen. Je hele leven draait hier immers om.

Heb je een tekort zelfvertrouwen, ben je vaak onzeker, dan werkt dat als een blokkade op je dagelijks functioneren. Je denkt dat je minder kan en het gevolg daarvan is dat je ook daadwerkelijk minder onderneemt. Mensen die wel over voldoende zelfvertrouwen beschikken staan doorgaans veel positiever ...


Lees verder...
 

Hoe leer ik assertief te zijn? (+ 3 Supertips)

Gepost door Ralph op zondag, januari 17, 2016 In: Assertief zijn 

Wat is assertiviteit en hoe leer je assertief te zijn? Assertief zijn is een chique woord voor zelfvertrouwen. Maar dat betekent niet dat je arrogant bent en geen ruimte overlaat voor de mening van een ander. Integendeel. Je komt voor jezelf op maar degene die assertief is, die laat bovenal altijd de ander in zijn of haar waarde.

Mensen die assertief zijn die staan erom bekend dat ze zichzelf met respect behandelen maar ook de tijd nemen om te luisteren naar wat anderen te vertellen hebbe...


Lees verder...
 

10 Gouden Tips Om Zelfvertrouwen Te Kweken

Gepost door Ralph op zaterdag, januari 16, 2016 In: Zelfvertrouwen Algemeen 


  1. Verzorg jezelf altijd goed! Je zal merken dat het je goed doet. Andere mensen zal het opvallen dat je goed voor jezelf kan zorgen en daar krijg je vanzelf de waardering voor.
  2. Draag de hele dag door een glimlach als het even kan. Als je op je vingers wordt getikt door je baas, iets niet direct gaat zoals je het wenst of je een tegenvaller te verduren krijgt: Glimlach. Het helpt je te relativeren en men zal denken dat je de wereld aan kunt. Zolang andere mensen ...

Lees verder...
 

Zelfvertrouwen groeit door te oefenen

Gepost door Ralph op maandag, januari 11, 2016 In: Zelfvertrouwen Algemeen 


Door te oefenen word je zekerder van jezelf!

Nu is het ook zo dat je zelf bepaalde vaardigheden kan verbeteren door gewoon veel te oefenen. Daarmee vergroot je in feite het vertrouwen in jezelf. Want als je ergens in uitblinkt dan hoef je op dat punt niet aan jezelf te twijfelen... Daarom geef ik je in mijn volgende blog 10 'gouden tips' waarmee jij je zelfvertrouwen een boost kunt geven. Dit door gewoon simpelweg te oefenen op bepaalde basisvaardigheden én inzicht te verwerven in de vaar...


Lees verder...
 

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Gepost door Ralph op zaterdag, januari 9, 2016 In: Zelfvertrouwen Algemeen 


Er zijn veel mensen die erg weinig zelfvertrouwen hebben. Mensen die blaken van het zelfvertrouwen zijn over het algemeen gelukkiger. Zij hebben het gevoel alsof ze de wereld aankunnen en datgene kunnen bereiken wat ze voor ogen hebben. Dit soort mensen staan positiever in het leven en zijn daarnaast ook nog eens veel aardiger voor zichzelf.
 

Iemand met meer zelfvertrouwen straalt dit ook uit. Dat trekt weer mensen aan. In deze blog geef ik je allerlei handige tips waarmee jij je zelfvertrou...


Lees verder...
 

Liefde Voor Jezelf (deel 1)

Gepost door Lonneke op woensdag, oktober 17, 2012 In: Liefde 

Zelfvertrouwen is sterk afhankelijk van de liefde die je voor jezelf hebt en je zelfkennis. Als je erg onzeker bent dan heb je heel weinig eigenliefde en zelfkennis. Om je zelfvertrouwen te vergroten is het dus heel erg belangrijk om meer zelfkennis en liefde voor jezelf te krijgen.

Mensen met weinig eigenliefde zijn vaak heel erg onzeker en ergeren zich vaak aan hun mislukkingen of fouten. Iemand met voldoende eigenliefde zal de moed niet snel opgeven. Als iets mislukt, dan zal hij of zij zi...


Lees verder...
 

Van Negatief Naar Positief

Gepost door Lonneke de Jong op vrijdag, mei 18, 2012 In: Zelfvertrouwen Algemeen 

Buig je negatieve gedachten om in positieve. Als je jezelf betrapt op negatieve gedachtes probeer deze dan om te zetten in positieve. Met andere woorden: probeer niet steeds negatief over jezelf te denken. Dit draagt namelijk niet bij aan je zelfvertrouwen. Denk dus niet te snel dat je iets hebt verpest of iets niet kan.


Lees verder...
 

Verlaag Je Eisen

Gepost door Lonneke op zondag, april 15, 2012 In: Faalangst 

Stel niet te hoge eisen aan jezelf. Vooral geen eisen die nauwelijks uitvoerbaar zijn. Accepteer gewoon dat je je min-pluspunten hebt. Als je een presentatie moet geven, terwijl je hier wat moeite mee hebt, stel jezelf dan niet de eis om dit foutloos te doen. Bepaal van tevoren wat je wel en niet gaat zeggen. Wees na afloop al tevreden dat je het hebt gedaan.


Lees verder...
 

Vergelijk Jezelf Niet Met Anderen

Gepost door Lonneke op zaterdag, april 7, 2012 In: Zelfvertrouwen Algemeen 

Mensen met weinig zelfvertrouwen vergelijken zichzelf vaak met anderen. Een negatieve vergelijking is helemaal nergens voor nodig. Iedereen is uniek, dus jij ook. Probeer er onmiddellijk mee te stoppen als je merkt dat je jezelf op een negatieve manier met anderen vergelijkt. Dit kan je doen door aan iets totaal anders te denken.


Lees verder...
 

Lichaamshouding

Gepost door Lonneke op woensdag, april 4, 2012 In: Zelfvertrouwen Algemeen 

Let op je lichaamshouding. Afhangende schouders, een gebogen rug en het vermijden van oogcontact wijzen op onzekerheid. Dit kan je verbergen door een juiste houding aan te nemen. Bij de juiste houding straal je namelijk meer zelfvertrouwen uit. Sta bijvoorbeeld met een rechte rug en rechte schouders. Je houding en je handelingen zijn namelijk direct van invloed op hoe je je van binnen voelt.


Lees verder...
 

Leer Van Anderen

Gepost door Lonneke de Jong op zondag, maart 18, 2012 In: Zelfvertrouwen Algemeen 

Je kent vast wel iemand in je omgeving die meer zelfvertrouwen dan jij heeft, zoals een goede vriend of vriendin. Het is een heel goede tip om dan zijn of haar hulp in te schakelen. Door er samen over te praten leer je al weer wat meer over het krijgen van meer zelfvertrouwen. Hoe meer je omgaat met positievere en zelfverzekerde mensen, hoe zelfverzekerder je zelf zult worden. Ze hebben namelijk een positieve invloed op je.


Lees verder...
 

Erken Je Angsten

Gepost door Lonneke de Jong op vrijdag, maart 9, 2012 In: Faalangst 

Ieder mens heeft wel eens last van bepaalde angsten. Je kunt bang zijn voor het onbekende, dingen die misschien fout zouden kunnen gaan of de toekomst. Train jezelf erop om deze angsten te ontdekken en ze ook te erkennen. Accepteer het dus dat je soms angst voelt, maar zorg ervoor dat dit niet van invloed is op je dagelijks functioneren.

Soms is het nodig om op het onbekende af te stappen. Je moet dus uit je veilige en vertrouwde omgeving stappen. Ga bijvoorbeeld ergens een cursus volgen of ...


Lees verder...
 

De Wereld Is Mooier Met Jou!

Gepost door Lonneke op zaterdag, februari 11, 2012 In: Loesje Zelfvertrouwen 


Lees verder...
 

Blaas Je Relatie Nieuw Leven In

Gepost door Lonneke de Jong op vrijdag, februari 3, 2012 In: Onzekerheid In Een Relatie 

Als je relatie voorbij is, hoe zorg je er dan voor dat je weer terug gaat naar de prille beginfase? Als je weer terug wilt naar de situatie van aantrekkingskracht en romantiek, dan moet je voor hernieuwd vertrouwen en aantrekkingskracht zorgen.

 

Tot wie voel jij je meer aangetrokken? Iemand die zijn best doet om goed voor de dag te komen of iemand die het niet uitmaakt hoe die er uit ziet? Je hoeft er echt niet uit te zien als George Clooney of Jennifer Lopez. Gezondheid en uiterlijk.

Wa...


Lees verder...
 

Relatie Verbroken Pluspunten (deel 2)

Gepost door Lonneke de Jong op zaterdag, januari 28, 2012 In: Onzekerheid In Een Relatie 

Blaas je hobby nieuw leven in

Is er een hobby die je een tijdje hebt laten liggen? Neem dan een paar weken de tijd om deze hobby weer onder de knie te krijgen, zonder jezelf schuldig te voelen dat je geen tijd besteed aan je verbroken relatie.

Nu is de tijd om juist de focus te leggen op dingen waar je voorheen als persoon geen of minder tijd voor had, maar waar je wel veel voldoening uit haalde.

 

 

Focus je meer op het werk

 

 

Is er een kans die je hebt laten liggen tijdens j...


Lees verder...
 

Relatie Verbroken Pluspunten

Gepost door Lonneke op dinsdag, januari 24, 2012 In: Onzekerheid In Een Relatie 

Maar wat kan je nou doen tijdens een pauze, als je geen tijd besteed aan je relatie? Misschien weet je wel helemaal niet meer wat je zou kunnen gaan doen in je eentje. Hier volgen een paar ideeën!

Zoek oude vrienden op

Tijdens een relatie komen vriendschappen meestal op een lager pitje te staan. Neem juist deze kans om jezelf te herenigen met oude vrienden die er toe doen. Zorg ervoor dat je je niet laat verleiden tot het constant praten over je verbroken relatie.


Lees verder...
 

Relatie Verbroken en Machteloos

Gepost door Lonneke de Jong op zondag, januari 22, 2012 In: Onzekerheid In Een Relatie 

Misschien ben je normaal gesproken een heel verstandige persoon, maar op het moment dat je relatie verbroken wordt spreekt meestal je gevoel in plaats van je verstand. Op die manier beland je in een situatie waarin je dronken je ex opbelt en smeekt dat je haar terug wil…

Waarom zijn deze gevoelens na een liefdesaffaire zo sterk? Deze gevoelens komen voort uit de machteloos die je ervaart. Nadat je relatie over is kom je in een situatie die je nog nooit hebt ervaren. Ook al was je al niet g...


Lees verder...
 

Jaloezie en Onzekerheid

Gepost door Lonneke op donderdag, januari 12, 2012 In: Zelfvertrouwen Algemeen 

Ook jaloezie kan voortkomen uit je eigen onzekerheid. Je kunt bijvoorbeeld jaloers zijn op het feit dat je partner je in jouw ogen te weinig aandacht geeft. Bij jaloezie en onzekerheid kun je ook last hebben van verlatingsangst. Je bent namelijk heel erg bang dat je partner je verlaat of je bedriegt.

Een te grote jaloezie kan van een negatieve invloed zijn op je relatie. Veel relaties lopen stuk op jaloezie. Je geeft je partner dan namelijk een zeer beklemmend gevoel. Wanneer je merkt dat j...


Lees verder...
 

Vervelende Gevolgen Faalangst

Gepost door Lonneke op vrijdag, januari 6, 2012 In: Faalangst 

Een vervelend gevolg van faalangst kan dus zijn, dat je ineens een black-out hebt. Zo weet je dus niet meer wat je wilde zeggen. Of je weet niet meer welk antwoord je tijdens een assessment moet geven. Dit gevolg is dan weer een bewijs voor jezelf dat je het echt niet kunt en er te stom voor bent. Het bevestigd dus je negatieve gevoelens die je al over jezelf hebt. Hierdoor krijg je weer meer gebrek aan zelfvertrouwen.

Als je faalangst hebt, dan heb je dus erg weinig vertrouwen in je kunnen....


Lees verder...
 

Soorten Faalangst

Gepost door Lonneke op woensdag, december 28, 2011 In: Faalangst 

Er zijn drie soorten faalangst te onderscheiden.

-           Cognitieve faalangst

-           Sociale faalangst

-           Motorische faalangst

Cognitieve faalangst

Wanneer je last hebt van cognitieve faalangst, dan kun je je tijdens een examen of presentatie ineens niets meer herinneren van wat je hebt geleerd. Je krijgt dus een zogenoemde black-out.

Sociale faalangst

Sociale faalangst heeft vooral te maken met je omgang met mensen. Je bent dan bang voor wat mensen over je denken....


Lees verder...
 

Wees Niet Afhankelijk

Gepost door Lonneke op vrijdag, december 23, 2011 In: Zelfvertrouwen Algemeen 

Wees niet te afhankelijk van mensen. Als je onzeker bent, heb je er vaak moeite mee om helemaal zelfstandig beslissingen te nemen. Je schakelt hiervoor de hulp in van andere mensen. Zo vraag je andere mensen dan vaak om raad. Je bent er namelijk heilig van overtuigd dat je niet zelfstandig een beslissing kunt nemen. Het komt er dus op neer dat je anderen meer vertrouwd dan jezelf. Je voelt je dus veel minder dan andere mensen.

Deze manier van handelen en denken is dus helemaal verkeerd. Je ze...


Lees verder...
 
 

 

 

 

 

UA-7585422-2