10 Gouden Tips Om Zelfvertrouwen Te Kweken

Gepost door Ralph op zaterdag, januari 16, 2016 Onder: Zelfvertrouwen Algemeen


  1. Verzorg jezelf altijd goed! Je zal merken dat het je goed doet. Andere mensen zal het opvallen dat je goed voor jezelf kan zorgen en daar krijg je vanzelf de waardering voor.
  2. Draag de hele dag door een glimlach als het even kan. Als je op je vingers wordt getikt door je baas, iets niet direct gaat zoals je het wenst of je een tegenvaller te verduren krijgt: Glimlach. Het helpt je te relativeren en men zal denken dat je de wereld aan kunt. Zolang andere mensen dat denken zal jij je veel zekerder voelen.
  3. Wees dankbaar en tevreden op de wijze waarop jij bent. Je mag best jezelf dagelijks eens op de borst kloppen en jezelf een compliment geven. De beste manier om dat te doen is in de ochtend als je opstaat. Kijk jezelf eens goed aan in de spiegel en geef jezelf een compliment.
  4. Geloof in alle complimenten die je ontvangt. Mensen geven niet snel complimenten en als ze dat doen, dan mag je er vanuit gaan dat het gemeend is! Neem het compliment dankbaar in ontvangst en bedank de ander daarvoor. Zwak nooit complimenten af... Dat is voor de gever daarvan niet fijn. Die wil namelijk graag zijn bewondering uitspreken.
  5. Jij hebt een mening! Ook al vind je het altijd moeilijk om een mening uit te spreken (bang wat anderen daarvan vinden), probeer het toch te doen. Oefen daarmee door dagelijks minimaal één keer je eigen mening te verkondigen. Je hoeft overigens nooit iets zomaar te doen. Doe alleen als het goed voelt. Misschien ben je wel een persoon die altijd anderen wil helpen maar ondertussen vergeet jij jezelf wel eens. Stop daarmee. Want het kost energie en ook jij mag er zijn!
  6. Mensen praten graag en veel over zichzelf. Jij hoeft dat niet te doen, want je weet immers zelf wel wat je in je mars hebt. Mensen die veel over zichzelf praten zijn eigenlijk heel onzeker. Ze willen gehoord worden. Oefen daarentegen door juist veel te luisteren. Je zult respect ontvangen van anderen die net zo willen zijn als jij.
  7. Houd er principes op na. Het geeft je zelfvertrouwen een boost wanneer jij je daaraan kan houden! Overigens kom je sterk over als je er principes op nahoudt.
  8. Doe iets wat je niet durft te doen. Oefen door steeds iets verder te gaan.
  9. Luister naar het stemmetje in je hoofd. Onbewust ben je heel streng voor jezelf. Probeer het stemmetje in je hoofd te veranderen naar die van een coach in plaats van een strenge leraar.
  10. Schaam je niet langer meer voor jezelf! Je mag fouten maken.

In: Zelfvertrouwen Algemeen 


Tags: verzorgen  glimlachen  dankbaar  tevreden  fouten maken 
blog comments powered by Disqus

 

 

 

 

UA-7585422-2