Erken Je Angsten

Gepost door Lonneke de Jong op vrijdag, maart 9, 2012 Onder: Faalangst

Ieder mens heeft wel eens last van bepaalde angsten. Je kunt bang zijn voor het onbekende, dingen die misschien fout zouden kunnen gaan of de toekomst. Train jezelf erop om deze angsten te ontdekken en ze ook te erkennen. Accepteer het dus dat je soms angst voelt, maar zorg ervoor dat dit niet van invloed is op je dagelijks functioneren.

Soms is het nodig om op het onbekende af te stappen. Je moet dus uit je veilige en vertrouwde omgeving stappen. Ga bijvoorbeeld ergens een cursus volgen of wordt lid van een sportclub waar je nog niemand kent. Dit zal in het begin een beetje eng en moeilijk zijn. Je kent namelijk helemaal niemand en het is niet vertrouwd. Door dit soort dingen juist wel te doen, zal je snel merken dat het helemaal niet eng is. Hierdoor ontwikkel je dus ook al weer wat meer zelfvertrouwen. Door het juist wel te doen, heb je namelijk je angsten overwonnen.

Het krijgen of vergroten van je zelfvertrouwen gaat niet vanzelf. Je zult er iedere dag aan moeten werken. Wees er dus actief mee bezig. Ook kan het helpen om er artikelen of boeken over te lezen.

In: Faalangst 


Tags: angst  angsten  onbekend  veilig  zelfvertrouwen 
blog comments powered by Disqus

 

 

 

 

UA-7585422-2