Onzekerheid binnen een relatie overwinnen

Gepost door Ralph op vrijdag, maart 18, 2016 Onder: Onzekerheid In Een Relatie


Ditmaal besteden we aandacht aan onzekerheid binnen relaties en hoe je dit samen kan overwinnen.
Als een van de partners of beide partners onzeker zijn over zichzelf, dan kan dit een relatie zelfs ruïneren.

De meeste relaties die voortijdig worden beëindigd gaan ten onder aan jaloezie (een vorm van onzekerheid) en onzekerheid zelf. Het doel van ons is om je duidelijker te maken waar onzekerheid in relaties vandaan komt en hoe je wél de zekerheid kan bewaren zodat je kan bouwen aan een zekere, stabiele relatie.

Een onzekere partner hebben is niet fijn!

Laten we je allereerst duidelijk maken dat het voor niemand fijn is om een onzekere levenspartner te hebben. Is je vriend of vriendin erg onzeker? Of ben jij erg onzeker of de ander of over jezelf? Waarschijnlijk moet jij je dan constant verantwoorden, dingen bevestigen of helpen.

Ben jij de onzekere factor in je relatie? Dan vraag jij je alsmaar af of je wel het goede doet en of je wel goed genoeg voor hem of haar bent. Dit kan of den duur voor spanningen en irritaties leiden.

Bevestiging zoeken is vragen om goedkeuring en erg schadelijk

Ben jij degene die constant bevestiging zoekt? Dan vraag je in werkelijkheid om goedkeuring. Het is volgens ons zeer belangrijk om hier vooral niet continu om te vragen. Dat is namelijk extreem schadelijk voor een relatie.

Allereerst kom je natuurlijk erg onzeker en hulpeloos over en niemand wil een partner hebben die niet goed voor zichzelf kan zorgen. Daar komt het immers op neer.

Kan je echt niet zonder bevestiging? Dan leg je dat probleem niet neer bij je partner maar geef je jezelf de bevestiging die je zoekt. Mensen die constant vragen om goedkeuring zijn diep in hun hart zeer onzeker....

Hoe kan jij je onzekerheid laten verdwijnen?

Waar komt je onzekerheid eigenlijk vandaan? Als je dat weet dan is het eenvoudiger om je onzekerheid op termijn weer te laten verdwijnen. Dit gaat niet vanzelf en er gaat een heel proces aan vooraf.

Toch is het wel mogelijk om jezelf zekerder te laten voelen zodat je dit later ook wordt. En daarmee til je direct een relatie weer naar een hoger niveau!

Laat in elk geval wederzijdse verwachtingen voor wat ze zijn. In een relatie verwachten mensen vaak teveel van zichzelf en de ander. Het gevolg is dat ze continu wel ergens in teleurgesteld worden.

Respecteer dat je partner zich niet altijd zo gedraagt als wenselijk is -tenminste, zoals JIJ het wenst- en andersom. Accepteer andermans tekortkomingen en je zal merken dat je naar elkaar toegroeit.

Onzekerheid in een relatie, de redding?

Wat ons betreft is het verstandig om je, indien je relatie overschaduwd wordt door onzekerheid, tezamen te focussen op zekerheid. Waar krijgen jullie beiden een prettig gevoel van? Wat vinden jullie leuk en waarin blinken jullie samen uit? Denk  zo min mogelijk in problemen maar juist in mogelijkheden.

Ook is het belangrijk om te blijven praten. Een onzekere partner is diep in zijn of haar hart misschien wel heel jaloers. Vergis je daarin niet. Onzekerheid en jaloezie hebben vaak met elkaar te maken.

Een onzekere partner is misschien wel een jaloerse partner

Wie jaloers is die wil diep in zijn of haar hart hebben wat een ander heeft. Dus wie een jaloerse vriendin of vriend heeft die mag best wel eens bij zichzelf ten rade gaan.

Geef je hem of haar wel voldoende aandacht? Wek je die jaloerse gevoelens bij je partner niet zelf op doordat je meer aandacht hebt voor anderen dan voor je partner?

Een jaloerse partner is diep in zijn of haar hart niet zeker genoeg van zichzelf. Jaloezie zorgt voor diverse oncomfortabele gevoelens zoals pijn, onzekerheid, onrust, haat, woede en zelfs controledwang. Niet zelden houden onzekere, jaloerse partners de ander continu in de gaten en gaan ze alle gangen van de ander na.

Verlatingsangst

Niet zelden is verlatingsangst de veroorzaker van onzekerheid in relaties. De angst dat je partner jou verlaat kan je zeer onzeker maken. Misschien ben je wel bang dat hij of zij onvoldoende van je houd of erger nog: vreemdgaat.

Verlatingsangst kan een relatie ontwrichten en wanneer deze angst niet eerlijk uitgesproken wordt, gaat het vroeg of laat ook echt fout. Daarom adviseren we je om altijd met elkaar te blijven praten.

Bespreek je onzekerheid, je jaloersheid en maak ook verlatingsangst bespreekbaar! Door open en eerlijk te zijn naar elkaar toe kan je de ander leren vertrouwen en ga je onzekerheid te lijf! Succes.

In: Onzekerheid In Een Relatie 


Tags: onzekerheid binnen een relatie  onzekerheid  onzekerheid overwinnen  jaloers 
blog comments powered by Disqus

 

 

 

 

UA-7585422-2