Wees Niet Afhankelijk

Gepost door Lonneke op vrijdag, december 23, 2011 Onder: Zelfvertrouwen Algemeen

Wees niet te afhankelijk van mensen. Als je onzeker bent, heb je er vaak moeite mee om helemaal zelfstandig beslissingen te nemen. Je schakelt hiervoor de hulp in van andere mensen. Zo vraag je andere mensen dan vaak om raad. Je bent er namelijk heilig van overtuigd dat je niet zelfstandig een beslissing kunt nemen. Het komt er dus op neer dat je anderen meer vertrouwd dan jezelf. Je voelt je dus veel minder dan andere mensen.

Deze manier van handelen en denken is dus helemaal verkeerd. Je zelfvertrouwen krijgt zo geen kans om meer te groeien. Het neemt steeds meer af. Om jezelf een kans te geven en om meer zelfvertrouwen te creƫren is het dus belangrijk dat je wat onafhankelijker wordt. Probeer dus wat vaker, helemaal zelfstandig een beslissing te nemen, zonder daarvoor om raad te vragen. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je zelfvertrouwen groeit.

Je komt er dan achter dat je bepaalde beslissingen ook heel goed alleen kunt nemen. Ook zal je relatie met anderen dan veel beter worden. Zo kan het voor je vriend of vriendin namelijk erg beklemmend voelen als je ze steeds om raad vraagt. Als je dit niet doet, zal je veel beter met ze kunnen praten, omdat ze niet meer dat beklemmende gevoel zullen hebben.

In: Zelfvertrouwen Algemeen 


Tags: afhankelijk  onzeker  zelfstandig  vertrouwen  zelfvertrouwen  manier van denken  beslissen  relatie 
blog comments powered by Disqus

 

 

 

 

UA-7585422-2