Zelfvertrouwen Krijgen

Gepost door Lonneke op zondag, december 11, 2011 Onder: Zelfvertrouwen Algemeen

Het is onmogelijk om van de een op de andere dag te barsten van het zelfvertrouwen. Weinig zelfvertrouwen is namelijk een langdurig verschijnsel, waarmee je ook weer heel erg vertrouwd bent geraakt. Het is een deel van jezelf. Het loslaten van je onzekere gevoelens is dus niet gemakkelijk. Vooral ook omdat deze negatieve gevoelens over jezelf je ook weer wat opleveren. Je kunt je onzekerheid namelijk als excuus of alibi gebruiken om bepaalde opdrachten niet uit te voeren. Ook krijg je weer meer aandacht van anderen.

Als je erg onzeker bent en je wilt hier vanaf komen, dan zal je je minpunten en sterke punten moeten onderkennen. Als je deze accepteert dan zal je al snel veel meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Je moet dus weten waar je zwaktes en je krachten liggen. Je moet er dus echt achterstaan om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Pas als je er echt genoeg van hebt om steeds op een negatieve manier naar jezelf te kijken. Als je je gebrek aan zelfvertrouwen dus echt als een grote last gaat ervaren, dan is het nodig om te werken aan meer zelfvertrouwen.

Je kunt er zelf aan werken om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan sporten. Vooral wanneer je onzeker bent over je uiterlijk, dan is dit een oplossing. Een andere manier is om de hulp van een deskundige in te schakelen, bijvoorbeeld een psycholoog. Die kan je weer wijzen op andere inzichten, zodat je op een positievere manier tegen jezelf aan gaat kijken.

Toch zal je het uiteindelijk altijd alleen moeten doen. Jij bent namelijk degene die de beslissing maakt om je zwaktes en krachten te onderkennen en om positiever tegen jezelf aan te gaan kijken.

In: Zelfvertrouwen Algemeen 


Tags: zelfvertrouwen  krijgen  onzekere gevoelens  excuus  gebrek  beslissing 
blog comments powered by Disqus

 

 

 

 

UA-7585422-2